Şeful diplomaţiei ungare cere UE un program ca să ajute ţările din nordul Africii să-şi apere frontierele

Şeful diplomaţiei ungare cere UE un program ca să ajute ţările din nordul Africii să-şi apere frontierele

Uniunea Europeană trebuie să lanseze un program financiar şi tehnic de anvergură pentru a ajuta ţările din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu să-şi apere frontierele, a declarat luni la Barcelona ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite MTI.

Este de aşteptat să crească şi presiunea migraţiei din regiunile sudice ale Africii, a notat Szijjarto în cadrul Forumului Regional (reuniunea miniştrilor de Externe) al Uniunii pentru Mediterana.

"În timp ce Europa se confruntă cu mai multe provocări simultan, pe continent sosesc tot mai mulţi migranţi, deja din trei direcţii diferite", a subliniat ministrul de externe ungar.

Acesta a menţionat că poziţia guvernului ungar a rămas neschimbată, şi anume că în loc de a fi încurajate să-şi părăsească ţările, persoanele în dificultate trebuie ajutate prin eliminarea cauzelor de bază ale migraţiei în statele de origine.

Europa trebuie să urmărească oprirea migraţiei cât mai departe posibil de graniţele sale, scop în care cooperarea efectivă cu ţările Africii de nord este indispensabilă, a explicat Szijjarto.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt