Sediul AP din Gaza, bombardat de Israel

Sediul AP din Gaza, bombardat de Israel

Conflictul dintre Israel şi palestinieni a intrat în cea de-a şaptea zi. Şi nici una dintre cele două părţi implicate nu dă semne că ar face vre un pas înapoi. "Vom răspunde focului cu foc", a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Bilanţul războiului nedeclarat creşte de la o zi la alta. 145 de palestieni au fost ucişi şi peste o mie răniţi, în vreme ce partea israeliană a anunţat zece morţi şi aproximativ 600 de răniţi în urma atacurilor Hamas.

Este momentul în care clădirea care adăpostea birourile agenţiei de presă americane Associated Press din Fâşia
Gaza s-a prăbuşit după ce a fost lovită de o rachetă. Cu o oră înaintea atacului, armata israeliană notificase proprietarul imobilului că acesta va fi bombardat

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul atacului care a urmat. Ulterior, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a explicat şi motivul pentru care clădirea a devenit o ţintă. Pe lângă instituţiile de presă, în interiorul acesteia ar fi avut biouri şi serviciile de informaţii ale Hamas.

Astăzi, bombardarea Fâşiei Gaza a continuat. Casa liderului Hamas a fost făcută una cu pământul. Alte cinci locuinţe au fost distruse, iar opt persoane şi-au pierdut viaţa.

De cealaltă parte, militanţii palestinieni au continuat să lanseze rachete spre teritoriul israelian. Un bărbat a fost
ucis, iar mai multe clădiri şi case au fost distruse. Despre situaţia dramatică din Israel ne-a vorbit şi ambasadorul Tel Avivului la Bucureşti.

În tot acest timp, manifestaţii pro-palestiniene la care s-au strâns mii de oameni au loc în mai multe capitale ale
lumii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt