Secţie nouă de ATI la spitalul Filantropia din Craiova

Secţie nouă de ATI la spitalul Filantropia din Craiova

Secţia de ATI a Spitalului Filantropia din Craiova a fost complet renovată, utilată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie, a informat, marţi, Primăria municipiului.

Potrivit sursei citate, renovările s-au efectuat la cele trei saloane ATI din clădirea Maternităţii din strada Filantropiei nr.1 şi au prevăzut lucrări de zidărie şi tencuială, schimbarea tocăriei şi a parchetului, precum şi amenajarea interioarelor. De asemenea, au fost înlocuite toate instalaţiile electrice, sanitare şi medicale iar, ca dotări, în saloane au fost puse paturi şi ventilatoare noi, precum şi console de oxigen şi de aspiraţie, pacienţii putând fi ţinuţi sub observaţie medicală în permanenţă, datorită unui sistem de monitorizare a funcţiilor vitale.

Investiţia s-a realizat din fonduri alocate de Primăria Craiova pentru consolele de oxigen iar reparaţiile şi renovarea s-au făcut din fondurile proprii ale spitalului (aproximativ 123.000 de lei). Paturile medicale şi ventilatoarele au fost asigurate din donaţii.

"Odată cu această investiţie, se completează imaginea de cinci stele a Spitalului Filantropia Craiova, instituţie pe care am reuşit să o aducem şi să o menţinem la un standard ridicat, prin implicare permanentă. În ultimii ani, Spitalul Filantropia a beneficiat de investiţii majore printre care construcţia unui corp de clădire nou (sediul din cartierul Sărari) - clinicile Medicală I, II, III şi Fizioterapie, renovarea şi dotarea secţiei de Maternitate, Neonatologie, Blocul Operator, Clinica Medicală II, Pediatria, Hematologia şi o clădire nouă ce adăposteşte un RMN. De asemenea, din fonduri europene se renovează Ambulatoriul, care este în curs de finalizare", a precizat primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt