SECŢIE NOUĂ DE ATI LA PIATRA NEAMŢ

SECŢIE NOUĂ DE ATI LA PIATRA NEAMŢ

După tragedia care a impresionat o ţară întreagă, spitalul judeţean din Piatra Neamţ va avea în curând o nouă secţie de terapie intensivă. În locul celei care a ars în incendiul devastator de acum câteva zile, conducerea unităţii medicale vrea să organizeze una nouă, la un alt etaj al clădirii. Se aşteaptă, însă, avizul celor de la DSP şi ISU.

Rămas fără secţie ATI, după incendiul care a luat 11 vieţi, spitalul judeţean din Piatra Neamţ încearcă să-şi revină. Valul doi al pandemiei de covid nu le lasă timp de odihnă cadrelor medicale de acolo şi nici noii conduceri, care a decis că fără secţie de terapie intensivă unitatea medicală nu poate supravieţui.

Până ce secţia ATI va fi gata, cei cinci pacienţi din salonul groazei, transferaţi după incendiu, vor fi îngrijiţi în continuare la spitalul mobil din Leţcani, acolo unde sunt transferaţi acum şi alţi pacienţi din ţară. Din cauza aglomerării acestuia, însă, a apărut o nouă problemă, lipsa personalului specializat.

Tragedia care a avut loc la secţia de terapie intensivă a afectat serios cadrele medicale nemţene.

Conducerea spitalului din Piatra Neamţ crede, însă, că moralul scăzut al personalului medical nu le va afecta munca celor aflaţi în linia întâi a luptei împotriva noului coronavirus.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt