Secretul celor mai bune preparate de Paşte

Secretul celor mai bune preparate de Paşte

Cozonac împletit ca în Ardeal, ori cu maia ca în Moldova. Pască dulce din Bucovina, frământată în unt, sau sărată ca în Munţii Apuseni! Toate aceste preparate sunt nelipsite de pe masa de Paşti a românilor. E greu să rezişti atâtor arome şi fiecare gospodină are secretul ei.

Este forfotă mare în bucătăriile din Transilvania. Cozonacul împletit este marca înregistrată a zonei.

Cozonacul împletit nu este unul pufos. Însă punctul său forte este umplutura care îl transformă într-un desert delicios.

La Iaşi, vedetă este cozonacul cu maia.

Dincolo de gustul deosebit, produsul este şi foarte sănătos întrucât conţine o cantitate mică de zahăr.

În Bucovina, nu există sărbătoare de Paşte fără pasca dulce. Gospodinele din comuna Bosanci au început lucrul încă de dis de dimineaţă.

În Apuseni, pasca se prepară însă cu brânză sărată.

După ce este scoasă din cuptor, pasca, fie ea dulce sau sărată, se lasă la răcit. Mai apoi, gospodinele o pun în coş
alături de ouăle roşii. Toate aceste produse specifice paştelui vor fi duse în biserici pentru a fi sfinţite.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt