Secretarul de stat al SUA, în vizită la Kiev

Secretarul de stat al SUA, în vizită la Kiev

Rusia poate începe oricând atacul asupra Ucrainei. Este avertizarea transmisă de Casa Albă, în contextul în care
tensiunile de la graniţa ucraineană se intensifică pe zi ce trece. În acest timp, secretarul de stat al Americii, Anthony Blinken, s-a întâlnit la Kiev cu preşedintele Vladimir Zelensky în încercarea de a găsi o soluţie la această situaţie de criză.

Oficialul american a reafirmat angajamentul Washingtonului faţă de suveranitatea teritorială a Ucrainei şi a avertizat că Moscova va fi sancţionată daca va recurge la violenţă.

Potrivit celei mai recente evaluări a ministerului ucrainean al Apărării, Rusia aproape că a finalizat pregătirea ofensivei în ţară, cu peste 127 de mii de militari desfăşuraţi la graniţă.

În acest timp, oamenii din localităţile de la frontiera de este Ucrainei resimt puternic situaţia dramatică care are loc zi de zi. De mai bine de şapte ani, locuitorii din regiunea Donbas aud sunetul focurilor de armă trase şi a rafalelor de mitralieră. Localnicii se tem că momentul unei invazii ruseşti este tot mai aproape.

Majoritatea satelor de la graniţa ucraineană au rămas pustii şi sunt păzite, în prezent, doar de soldaţi ucraineni. În acest context, Administraţia Statelor Unite a anunţat deblocarea unei sume suplimentare de 200 de milioane de dolari drept ajutor acordat Ucrainei.

Afla mai multe desprekievsecretar de statsuavizita
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt