Se deschide perioada de înscrieri pentru platforma internaţională de co-producţii Transilvania Pitch Stop

Se deschide perioada de înscrieri pentru platforma internaţională de co-producţii Transilvania Pitch Stop

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, care se desfăşoară între 17 şi 26 iunie, deschide perioada de înscrieri pentru Transilvania Pitch Stop (TPS), cea mai amplă platformă dedicată industriei de film la TIFF.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, începând de miercuri, cineaştii din Ucraina, România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia şi Georgia îşi pot înscrie proiectele la cea de-a noua ediţie a programului internaţional de co-producţii. Aplicaţiile pot fi depuse online până pe 10 aprilie, prin intermediul platformei eventival.eu: https://vp.eventival.com/tiff/2022.

În cadrul programului TPS, juriul va selecta până la 10 proiecte în dezvoltare, aparţinând unor cineaşti aflaţi la debut sau la al doilea lungmetraj.

Programul va include prezentarea proiectelor în faţa potenţialilor parteneri şi finanţatori (producători, distribuitori, agenţi de vânzări, reprezentanţi ai fondurilor de film etc.), întâlniri individuale şi discuţii aplicate pe proiecte.

Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 23 - 25 iunie.

''Proiectele se pot afla în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebuie să fie disponibil în cazul unei selecţii. Pentru a fi eligibil, fiecare proiect trebuie conceput, încă de la început, ca o coproducţie europeană. Totodată, cel puţin 20% din bugetul filmului trebuie să fie asigurat deja. Programul se va desfăşura în limba engleză'', precizează sursa citată.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt