Scumpirile i-ar putea ține pe români în țară - Prima News

Scumpirile i-ar putea ține pe români în țară

Industria turismului de pe Litoral prevede călătorii mai puține și mai scurte în 2023. Agenții de turism și hotelierii sondează, zilele acestea, tendințele românilor pentru vara viitoare. Astfel, 90% dintre românii care au mers la mare în ultimii trei ani vor să se întoarcă acolo în vacanță, iar peste jumătate dintre ei iau în calcul alocarea unor bugete mai mari, din cauza scumpirilor.

Un sondaj de piață, facut pe 4.000 de români, arată ca peste 87% iau în calcul litoralul românesc pentru vacanța de vara viitoare, în vreme ce aproape 11 procente nu au luat încă o decizie în această privință.

Rezervările pentru vacanța de vara arată bine pe hârtie. Destinațiile populare rămân Eforie Nord, pe prima pozitie, urmată de Mamaia, Saturn, Neptun, Venus și Jupiter.

Când îți aleg cazarea, românii se orientează, cel mai des, către hotelurile de 3 si 4 stele, iar în ceea ce privește serviciile incluse în pachetul turistic, cei mai mulți preferă sejururile all inclusive. 29% caută cazare cu mic dejun, iar 13,3% vor doar cazare.

Mai mult de jumătate dintre cei care au de gând să-și rezerve un sejur pe litoralul românesc sunt dispuși să plătească mai mult, constienți de scumpiri, în timp ce puțin peste o treime vor aloca aceeași sumă ca în 2022.

Turistii vor avea mai puțini bani pentru a călători, sejururile vor fi semnificativ mai scumpe și prin urmare, vom vedea călătorii mult mai puține și mai scurte.

Total
1
Shares
Total
1
Share