Şcoli în paragină, bani aruncaţi pe fereastră

Şcoli în paragină, bani aruncaţi pe fereastră

Aproape un miliard şi jumătate de lei vechi a aruncat pe fereastră Ministerul Educaţiei în momentul în care a decis să construiască două şcoli într-o comună vrânceană, iar apoi le-a lăsat în paragină. Şi asta pentru că, după ce una dintre şcoli a fost terminată iar lucrările la cealaltă erau aproape gata…Ministerul a decis să-i mute pe elevi în şcoala centrală din comună. Ambele clădiri au rămas în paragina.

În satul Butucoasa, din comuna vrânceană Andreiaşu de Jos, şcoala a fost ridicată şi dată în folosinţă în 2008. Copiii din localitate au apucat chiar să înveţe o perioadă acolo. Ministerul Educaţiei a investit atunci aproape un miliard de lei vechi. La scurt timp după aceea, însă, acelaşi minister a decis ca elevii să fie transferaţi la şcoala centrală din comună, o clădire veche, cu pardoseală care joacă sub picioare, cu miros de mucegai şi sobă de lemne. În timp ce şcoala nouă a fost lăsată de izbelişte, copiii din Butucoasa au fost obligaţi să meargă zilnic cu microbuzul la cea din centru. Acest lucru i-a scandalizat pe părinţi.

A doua şcoală din comuna Andreiaşu de Jos lăsată în paragină este cea din satul Titila. Acolo, tot în 2008, lucrările
au ajuns până la acoperiş pentru ca apoi să fie abandonate. Ani la rând în interior a plouat ca afară, peste sacii cu var şi ciment.

Noul primar din Andreiaşu de Jos susţine că a vrut să salveze clădirea de la Titila, care este încă în ograda
Inspectoratului Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

Astfel, dacă pentru clădirea şcolii din Titila mai există o speranţă, cea din Butucoasa va iesi din circuitul educational.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt