Şcoala online şi kilogramele în plus

Şcoala online şi kilogramele în plus

Şcoala din faţa calculatorului şi lunile petrecute exclusiv în casă au provocat o furtună emoţională în rândul adolescenţilor. Psihologii întâlnesc tot mai des copii care manifestă semne de anxietate şi depresie. Şi nu sunt singurele probleme. Lipsa activităţii fizice din această perioadă a dus la o explozie a numărului de cazuri de tineri care au probleme de greutate.

N-au mai ieşit la joacă cu prietenii, iar activităţile sportive au fost reduse la minim. Este cazul a milioane de copii din întreaga ţară care luni întregi au fost consemnaţi la domiciliu. Iar kilogramele în plus reprezintă doar unul dintre efectele colaterale ale pandemiei.

Fenomenul este îngrijorător, avertizează nutriţioniştii. Am înlocuit plimbările în parc cu vizite la frigider. Şi acest lucru se vede la cântar.

Revenirea la o greutate optimă este un proces de durată în care sportul şi nutriţia joacă un rol cheie.

Proapăt redeschise, sălile de fitness au deja parte de un val de clienţi care nu au încă vârsta majoratului. Aşa că şi-au adapta oferta în consecinţă.

Potrivit statisticilor, în 2019, România ocupa locul 2 în Europa atunci când vine vorba despre tinerii supraponderali. În prezent, peste 30% dintre copii din ţara noastră suferă de obezitate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt