Şcoala începe în alertă epidemică

Şcoala începe în alertă epidemică

În pofida numărului mare de infecţii respiratorii, elevii se vor întoarce de mâine în bănci. Însă nu cu restricţii, ci doar cu recomandări! Profesorii şi elevii pot purta masca de protecţie doar dacă vor. În schimb, şcolile sunt obligate să facă triajul zilnic şi să anunţe părinţii dacă cei mici au simptome de gripă. Între timp, spitalele sunt pline.

Aproape 3 milioane de elevi încep şcoala în stare de alertă epidemică. În săli de cursuri aglomerate, fără distanţare sau panouri plexiglas, iar cu purtarea măştii de protecţie doar la nivel de recomandare.

După o şedinţă cu inspectoratele şcolare din ţară, Ministerul Educaţiei a publicat o listă de obligaţii pentru unităţile de învăţământ. Prima obligaţie - triajul zilnic al elevilor înainte de începerea primei ore de curs. Între timp însă, situaţia este dificilă în spitale. Camerele de gardă ale spitalelor sunt pline încă din decembrie. Aproape 80% dintre prezentări sunt cazuri de gripă.

Din 15 decembrie până acum au fost înregistare peste 140.000 de cazuri cu infecţii respiratorii. Doar în cazul gripei rata de pozitivare a testelor efectuate a ajuns la 37%. În plină stare de alertă epidemiologică, părinţii nu se sfiesc şi ies cu cei mici în mall-uri sau prin alte locuri aglomerate.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, vârful valului de viroze urmează să fie atins la mijlocul acestei luni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt