Școala a început în alertă epidemiologică - Prima News

Școala a început în alertă epidemiologică

Inquam Photos/ Octav Ganea

În plină alertă epidemiologică și sub amenințarea Flurona – combinația dintre gripă și covid -, aproape 3 milioane de elevi s-au întors azi în clase. Școlile s-au redeshis în condiții normale, fără restricții, însă înainte de prima oră, copiii au trecut prin triaj. În unele instituții a avut loc în curte, chiar la poartă, în altele – în sala de clasă. Triajul a fost făcut de către asistentul școlar, iar acolo unde nu există, s-au ocupat profesorii și părinții.

Cu aproape 5.000 de cazuri de gripă în doar 7 zile, școlile s-au redeschis fără restricții. Doar cu recomandări. Una dintre ele – elevii și profesorii să poarte masca de protecție. Ministerul Educației a stabilit cu inspectoratele școlare din țară o listă de obligații. Triajul zilnic este cap de listă.

La o școală din Craiova, elevii au fost atenți la recomandări pentru a se feri de infecțiile respiratorii. Și părinții au fost anunțati să nu-și trimită copiii la scoală daca prezintă simptome de gripă. Și la Liceul Pedagogic din Constanta, școala a început cu o lecție scurtă pentru cei mici. Deocamdată, în județ nu s-a înregistrat vreun caz de elev trimis acasă cu simptome de gripă sau răceală.

Din acest an școlar, elevii au terminat până acum primele două module și au avut primele două vacanțe. Următoarea vacanță va fi în februarie și va ține o săptămână. Inspectoratele școlare vor decide când va începe.

Total
0
Shares
Total
0
Share