Şcoala a început în alertă epidemiologică

Şcoala a început în alertă epidemiologică

În plină alertă epidemiologică şi sub ameninţarea Flurona - combinaţia dintre gripă şi covid -, aproape 3 milioane de elevi s-au întors azi în clase. Şcolile s-au redeshis în condiţii normale, fără restricţii, însă înainte de prima oră, copiii au trecut prin triaj. În unele instituţii a avut loc în curte, chiar la poartă, în altele - în sala de clasă. Triajul a fost făcut de către asistentul şcolar, iar acolo unde nu există, s-au ocupat profesorii şi părinţii.

Cu aproape 5.000 de cazuri de gripă în doar 7 zile, şcolile s-au redeschis fără restricţii. Doar cu recomandări. Una dintre ele - elevii şi profesorii să poarte masca de protecţie. Ministerul Educaţiei a stabilit cu inspectoratele şcolare din ţară o listă de obligaţii. Triajul zilnic este cap de listă.

La o şcoală din Craiova, elevii au fost atenţi la recomandări pentru a se feri de infecţiile respiratorii. Şi părinţii au fost anunţati să nu-şi trimită copiii la scoală daca prezintă simptome de gripă. Şi la Liceul Pedagogic din Constanta, şcoala a început cu o lecţie scurtă pentru cei mici. Deocamdată, în judeţ nu s-a înregistrat vreun caz de elev trimis acasă cu simptome de gripă sau răceală.

Din acest an şcolar, elevii au terminat până acum primele două module şi au avut primele două vacanţe. Următoarea vacanţă va fi în februarie şi va ţine o săptămână. Inspectoratele şcolare vor decide când va începe.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt