Scandal la telecabina din Sinaia - Prima News

Scandal la telecabina din Sinaia

A fost mare scandal la Sinaia, în cea mai aglomerată zi de luni din istorie! Peste 4.000 de oameni s-au trezit cu gândul că vor schia la 2.000 de metri, în Bucegi unde este zăpadă. Timp de trei ore instalaţia nu ar fi funcţionat din cauza îngheţului, dar bilete s-au vândut continuu.

S-a ajuns la supraaglomerare, iar numărul celor care așteptau la coadă creștea tot mai mult. Asta spun comisarii de la Protecția Consumatorului care au aplicat o amendă de 15.000 de lei. Nici cei care au stat la baza pârtiei n-au avut prea mare noroc: în multe dintre hotelurile și pensiunile din Sinaia n-a curs apa.

Oamenii s-au înfuriat din cauza așteptării prea lungi și și-au strigat off-ul, atât la baza pârtiei, cât și pe retelele de socializare. „O glumă proastă din punct de vedere al oricărui prestator de servicii de oriunde. Azi, soare, cald, vânt zero. Sunteți incapabili să porniți vreuna din instalațiile noi, gondola sau scaunul“, a scris un internaut pe Facebook.

Conform administratorilor instalatiilor de transport pe cablu, peste 4000 de oameni au vrut să ajungă la cota 2000, astfel ca s-a ajuns la sistarea vânzarii de cartele. S-au vandut doar urcari si coborari pentru drumetii, considerandu-se ca muntele e supraaglomerat. Și veștile proaste nu s-au terminat aici. Sinaia a rămas fără apă potabilă, după ce în ultimele 24 de ore a plouat încontinuu, iar cele două stații de tratare a apei au fost afectate.

Poiana Brasov s-a aflat și anul acesta în topul preferinţelor turiştilor pentru minivacanţa de Ziua Unirii Principatelor Române, desi zăpadă a fost doar sus, pe creste. Hotelierii au fost cei mai fericiți de prezența masivă a turiștilor. Gradul de ocupare este de 100% în Poiană, cu toate ca prețul unei camere la hotel a crescut cu 20% faţă de anul trecut. Astfel, costul unui sejur de 4 nopti la un hotel de 4 stele este de 2.400 de lei, iar la 3 stele este de 2.000 de lei.

Hotelierii și turistii speră totuși că în zilele următoare să își facă apariția zapada și pe pârtii pentru a profita din plin de gustul iernii. 

Total
16
Shares
Total
16
Share