Scandal între primarul Capitalei şi prefect

Scandal între primarul Capitalei şi prefect

Este scandal între primarul general al Capitalei şi prefect. Nicuşor Dan îl acuză pe Toni Greblă că vrea să atace în instanţă o hotărâre de consiliu care, momentan, interzice construcţia de blocuri în centrul istoric. Prefectul neagă vehement acest lucru, însă îl acuză pe Nicuşor Dan că vrea să ascundă faptul că anumite documente în baza cărora se dau autorizaţii nu ar exista.

Bucureştiul ar putea rămâne fără centrul istoric. O spune Nicuşor Dan, care îl acuză pe prefectul Capitalei că ar urma să aprobe acest lucru. Primarul general spune că planul urbanistic al întregii zone istorice va fi atacat în instanţă de către Toni Greblă, ceea ce ar permite ca în centrul vechi să fie construite blocuri.

Nicuşor Dan susţine că prefectul i-a cerut toate documentele din şedinţa consiliului general din decembrie 2000, când au fost aprobate aceste planuri urbanistice, iar dacă nu i le trimite până pe 6 februarie, va ataca hotărârea în instanţă.

Toni Greblă are însă altă variantă şi spune că a primit informaţii cum că 86 de PUZ-uri, în baza cărora se dau aprobări sau nu pentru zonele protejate, nu există în realitate.

Prefectul Bucureştiului îl acuză pe Nicuşor că ar şti de aceste nereguli. Prefectul spune chiar că există un document al directorului arhivei Capitalei care atestă faptul că acele 86 de PUZ-uri nu există în arhiva instituţiei. Toni Greblă spune însă că nu va afecta cu nimic faptul că va cere instanţei să verifice existenţa acelor documente, în cazul în care Nicuşor Dan nu i le va pune la dispoziţie.

Nicuşor Dan spune însă că mai multe construcţii vor trebui să primească alte aprobări în baza planului urbanistic general dacă planul urbanistic pentru zone protejate va fi atacat în instanţă.

foto: arhiva/pmb.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt