Scandal între primarul Capitalei și prefect - Prima News

Scandal între primarul Capitalei și prefect

Este scandal între primarul general al Capitalei și prefect. Nicușor Dan îl acuză pe Toni Greblă că vrea să atace în instanță o hotărâre de consiliu care, momentan, interzice construcția de blocuri în centrul istoric. Prefectul neagă vehement acest lucru, însă îl acuză pe Nicușor Dan că vrea să ascundă faptul că anumite documente în baza cărora se dau autorizații nu ar exista.

Bucureștiul ar putea rămâne fără centrul istoric. O spune Nicușor Dan, care îl acuză pe prefectul Capitalei că ar urma să aprobe acest lucru. Primarul general spune că planul urbanistic al întregii zone istorice va fi atacat în instanță de către Toni Greblă, ceea ce ar permite ca în centrul vechi să fie construite blocuri.

Nicușor Dan susține că prefectul i-a cerut toate documentele din ședința consiliului general din decembrie 2000, când au fost aprobate aceste planuri urbanistice, iar dacă nu i le trimite până pe 6 februarie, va ataca hotărârea în instanță.

Toni Greblă are însă altă variantă și spune că a primit informații cum că 86 de PUZ-uri, în baza cărora se dau aprobări sau nu pentru zonele protejate, nu există în realitate.

Prefectul Bucureștiului îl acuză pe Nicușor că ar ști de aceste nereguli. Prefectul spune chiar că există un document al directorului arhivei Capitalei care atestă faptul că acele 86 de PUZ-uri nu există în arhiva instituției. Toni Greblă spune însă că nu va afecta cu nimic faptul că va cere instanței să verifice existența acelor documente, în cazul în care Nicușor Dan nu i le va pune la dispoziție.

Nicușor Dan spune însă că mai multe construcții vor trebui să primească alte aprobări în baza planului urbanistic general dacă planul urbanistic pentru zone protejate va fi atacat în instanță.

foto: arhiva/pmb.ro

Total
7
Shares
Total
7
Share