Sat de vânzare în Spania

Sat de vânzare în Spania

Un întreg sat din Spania se vinde cu 260 de mii de euro. Anunţul este cât se poate de serios şi oricine are banii, poate face încă o ofertă. Sunt 44 de locuinţe, un bar, o biserică, un conac şi un sediu de poliţie. Bineînţeles, în sat nu locuieşte nimeni de 30 de ani, deci nu vă faceţi griji… Nu vine la pachet cu sătenii.

Salto de Castro este o aşezare aflată pe înălţimile dintre Spania şi Portugalia. Cel mai apropiat oras este la 50 de kilometri. De sus, este mai uşor să îţi dai seama de potenţialul turisitic al zonei. Nu e de mirare că lumea sună din toate colţurile lumii să se intereseze.

Satul este de vânzare încă din 2017. Proprietarul ar fi vrut atunci pe el 1,7 milioane de euro. După 2 ani în care nu a reuşit să atragă niciun cumpărător, şi-a schimbat strategia şi a cerut nu mai puţin de 6,5 milioane de euro. După doi ani de zile de aşteptare, patronul şi-a dat seama că nu are nicio şansă să se îmbogăţească şi a hotârât să îl dea aproape gratis.

Preţul este atractiv. Aşa că oamenii vin să vadă. Însă sunt un pic dezamăgiţi de felul cum arată. Estimarea făcută chiar de proprietar este că trebuie investite cel puţin două milioane de euro pentru a îl face locuibil.

Pe acelaşi site de anunţuri mai sunt 8 sate de vanzare cu preţuri între 100 de mii de euro si 2,5 milioane. Spania are o mare problemă cu depopularea zonelor rurale. Aproape jumătate din satele din Regat sunt în risc major de a nu mai avea locuitori.

foto: es.wikipedia.org

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt