Sat de vânzare în Spania - Prima News

Sat de vânzare în Spania

Un întreg sat din Spania se vinde cu 260 de mii de euro. Anunțul este cât se poate de serios și oricine are banii, poate face încă o ofertă. Sunt 44 de locuințe, un bar, o biserică, un conac și un sediu de poliție. Bineînțeles, în sat nu locuiește nimeni de 30 de ani, deci nu vă faceți griji… Nu vine la pachet cu sătenii.

Salto de Castro este o așezare aflată pe înălțimile dintre Spania și Portugalia. Cel mai apropiat oras este la 50 de kilometri. De sus, este mai ușor să îți dai seama de potențialul turisitic al zonei. Nu e de mirare că lumea sună din toate colțurile lumii să se intereseze.

Satul este de vânzare încă din 2017. Proprietarul ar fi vrut atunci pe el 1,7 milioane de euro. După 2 ani în care nu a reușit să atragă niciun cumpărător, și-a schimbat strategia și a cerut nu mai puțin de 6,5 milioane de euro. După doi ani de zile de așteptare, patronul și-a dat seama că nu are nicio șansă să se îmbogățească și a hotârât să îl dea aproape gratis.

Prețul este atractiv. Așa că oamenii vin să vadă. Însă sunt un pic dezamăgiți de felul cum arată. Estimarea făcută chiar de proprietar este că trebuie investite cel puțin două milioane de euro pentru a îl face locuibil.

Pe același site de anunțuri mai sunt 8 sate de vanzare cu prețuri între 100 de mii de euro si 2,5 milioane. Spania are o mare problemă cu depopularea zonelor rurale. Aproape jumătate din satele din Regat sunt în risc major de a nu mai avea locuitori.

foto: es.wikipedia.org

Total
20
Shares
Total
20
Share