Sărbătorile, motiv de tristeţe

Sărbătorile, motiv de tristeţe

Crăciunul nu este motiv de bucurie pentru toţi! Perioada sărbătorilor adânceşte anxietatea şi depresia. Iar pentru cei singuri este cel mai dificil. Ieşirile în natură, ceva dulce, o carte relaxantă sunt câteva solutii ce pot diminua stările negative. Şi câteva vorbe bune pot face diferenţa. Psihlogii atrag atenţia că cei predispuşi la depresie nu trebuie să se izoleze! Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Este doar una dintre poveştile triste de Crăciun. Pentru cei rămaşi singuri ,,Sărbători fericite" rămâne doar o urare. În încercarea de a uita de tristeţe, mulţi se refugiază în alcool. Altii, au ganduri nergre. Nu uitaţi însă de lumina care se poate aprinde în întuneric, spun atât psihologii, cât şi cei care s-au luptat cu depresia. Aşa cum Shakespeare rezuma cel mai bine: tot la zi ajunge şi cea mai lungă noapte.

Nu doar singurătatea poate duce la tristeţe. Sărbătorile de iarnă vin cu o mare presiune socială. Există însă oameni care nu pot intra în cursa pentru cadoul sau familia perfectă. Sunt persoanele fără adăpost. Mulţi se refugiază în amintiri.

La Centrul Comunitar Griviţa Cişmigiu din Capitală ajung zilnic 150 de oameni fără adăpost. Datorită ong-ului Carusel pot petrece aici câteva ore la căldura, pot mânca, se pot spăla şi, cel mai important, nu se mai simt excluşi.

Gesturile mici de bunătate pot face diferenţa în fiecare zi din an, nu doar de sărbători.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt