Sărbătoare cu proteste în stradă

Sărbătoare cu proteste în stradă

Sărbătoare cu proteste. De ziua Poliţiei Române sindicaliştii din sistem au ieşit în stradă. În faţa Ministerului de Interne. Lucian Bode n-a fost însă de găsit. Era în Herăstrău. Acolo unde s-au sărbătorit cei 201 ani de istorie poliţienească şi noile maşini care vor dota instituţia.

De 27 de ani, Mihai este ofiţer la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. Salariul său e mai mic de 4 mii de lei. Prea puţin spune acesta, după atâţia ani de muncă. Un poliţist care iese acum de pe băncile şcolii câştigă 2.200 lei. Puţini sunt tinerii care vor să muncească pe aceşti bani.

Doleanţele protestarilor au fost în cele din urmă ascultate de un secretar de stat. Ministrul sărbătorea în Herăstrău ziua Poliţeiei Române. Tot aici au fost prezentante câteva dintre maşinile recent achiziţionate de MAI.

Noile maşini ale Poliţiei Române vor înlocui Logaburile folosite de agenţii de la Rutieră. Sunt 600 de unităţi produse în Germania şi cumpărate de la un importator despre care presa a speculat că ar avea relaţii privilegiate cu şeful statului. Cazul se află şi în atenţia DNA dar şi a Parchetului European.

foto: facebook.com/ministeruldeinterne

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt