Sărăcia i-a scos în stradă

Sărăcia i-a scos în stradă

Sute de romani au ieşit în stradă în mai multe oraşe ale ţării pentru a-şi striga sărăcia şi nemulţumirea pentru cum au ajuns să trăiască. Oamenii spun că sunt lipsiti de speranţă şi că asistă neputincioşi la creşterea preţului la alimente, iar facturile sunt tot mai mari. Îngrijorarea lor este si mai mare având în vedere că în curând vine iarna.

Îngroziti de facturile mari şi preturile în crestere, de lipsa locurilor de munca, simţinâd că nu mai au nicio speranţă, zeci de gălăţeani au protestat în faţa Prefecturii şi s-au rugat la Dumnezeu.

Zeci de oameni s-au adunat si în faţa Consiliului Judeţean Timiş.

Creşterile de preţuri la energie, alimente şi carburanti, dar şi lipsa apei calde i-au scos pe oamenii în strada şi la Ploiesti. Sunt 130.000 de locuitori care nu au apa caldă încă de la 1 august. Oamenii s-au aduna în fata Palatului Administrativ, iar apoi au plecat în marş până în faţa primăriei. Spun că s-au săturat să se spele la lighean.

Un val de proteste este anunţat şi pentru perioada următoare. Sindicaliştii de la Cartel Alfa anunţă un protest în Bucuresti pe 20 octombrie şi caravene în mai multe oraşe din ţară prin care cer majorarea urgentă a salariilor si pensiilor. Punctul culminant va fi pe 21 octombrie, când sindicaliştii vor merge în marş la Guvern, la Parlament şi la Palatul Cotroceni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt