Şapte tineri reţinuţi în Dosarul Meduza

Şapte tineri reţinuţi în Dosarul Meduza

,,Operaţiunea Meduza", aşa cum au numit procurorii ancheta privind traficul de droguri în şcoli, arată încă o dată pericolele la care sunt expuşi adolescenţii. Dornici să evadeze din realitate, mulţi ajung prinşi în tentaculele dependenţei. Şapte suspecţi care le vindeau droguri liceenilor au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Alţi trei au fost puşi sub control judiciar. Sunt foarte tineri. Au vârste între 17 şi 26 de ani.

Ancheta procurorilor DIICOT arată că mai multe licee din sectorul 1 au ajuns piaţă de desfacere pentru droguri. De la canabis şi până la cocaină. Stupefiantele în unităţile de învăţământ nu sunt un lucru nou, spun tineri care au terminat recent liceul.

9% dintre elevi au recunoscut că au consumat cel puţin o dată droguri, arată cel mai recent raport al Agenţiei Naţionale Antidrog. Psihologii spun că au de-a face cu tot mai mulţi adolescenţi care au luat droguri.

Directoare Colegiului I.L. Caragiale povesteşte că a chemat salvarea şi poliţia, după ce unui elev i s-a făcut rău. Băiatul de 16 ani a recunoscut că a fumat marijuana, dar în afara şcolii.

O astfel de atitudine nu ajută nici pe departe copilul, iar problemele ignorate nu dispar. Psihologii atrag atenţia că nu există un profil general al adolescentului consmator de droguri.

Operaţiunea Meduza se extinde în ţară. Procurorii DIICOT au făcut astăzi noi percheziţii. 25 în judeţul Suceava şi două în Cluj Napoca. Acuzaţiile sunt tot de trafic de droguri. Substanţele interzise ajungeau şi la minori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt