Săpa un puț în curte și a dat de o pungă de gaz - Prima News

Săpa un puț în curte și a dat de o pungă de gaz

Nu au gaze în casă, dar au în curte. Sătenii unei comune din Dolj se visează miliardari, după ce un vecin, în timp ce fora un puț, a dat de un zăcământ de gaz în pământul din curte. Gazele s-au aprins, iar proprietarii, speriați, au chemat specialiștii pentru a rezolva problema.

Zăcământul de gaz a fost descoperit in satul Bâzdâna, ce aparține de comuna doljeană Calopăr. Satul este izolat de restul comunei, iar localnicii nu au gaze în casă. Unul dintre ei a ajuns sa aibă în curte. Din cauza secetei, aproape toate fântânile din zonă au secat, iar familia Florea a încercat să sape un puț la o adâncime mai mare pentru a nu mai avea probleme cu apa. Au apărut, însă, alte probleme.

Faptul că un vecin a dat de gaz în propria curte i-a făcut pe unii săteni să se gandeasca la o imbogatire rapidă a tuturor, dacă se va dovedi că satul stă pe un zăcământ mare. Până la îmbogățire, sătenii au fost îngroziți când au văzut flăcările care ies din pământ. Oamenii cred că s-a săpat mult prea adânc pentru un simplu puț.

Până ce specialiștii vor stabili dacă este o pungă mare de gaz care ar putea fi exploatată, puțul săpat de familia Florea va trebui astupat, iar costul lucrării se ridica la 20.000 de lei. Factura va fi achitată din bugetul local. Banii vor fi recuperați apoi de la proprietar. Pentru că omul nu dispune de o sumă atât de mare, primarul a promis ca va solicita autorităților de la Craiova că plata să fie acoperită din fondul de urgentă.

Total
0
Shares
Total
0
Share