Şansă la viaţă pentru şase pacienţi grav bolnavi

Şansă la viaţă pentru şase pacienţi grav bolnavi

Cel puţin cinci oameni au primit o nouă şansă la viaţă după ce părinţii unei tinere din Arad au fost de acord cu prelevarea şi donarea organelor. Intervenţia a avut loc la Spitalul Judeţean Timişoara, iar de acolo organele au fost transportate cu elicopterul în patru mari spitale din ţară. Pacienţii salvaţi se aflau pe listele de aşteptare pentru un transplant chiar şi de ani de zile. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Cea care a oferit o nouă şansă la viaţă mai multor pacienţi grav bolnavi avea doar 18 ani şi locuia în Arad. A fost victima unui accident rutier, iar leziunile suferite au fost incompatibile cu viaţa. Părinţii ei au decis ca organele să îi să fie donate. Prelevarea a avut loc la spitalul judeţean Timişoara. Prin gestul lor au putut salva viaţa a cel puţin şase pacienţi. Organele au fost transportate către patru mari spitale din ţară cu elicopterul.

Inima tinerei a fost donată unei adolescente de 16 ani din Târgu Mureş, diagnosticată cu insuficienţă cardiacă. Fata se afla pe lista de aşteptare pentru un transplant cardiac de aproximativ 6 luni.

Este al patrulea transplant cardiac efectuat anul acesta de specialiştii din Târgu Mureş. Medici atrag atenţia că, anual, ar trebui să existe cel puţin 25 de transplanturi. Cum acest lucru nu se întâmplă, în aşteptarea unui organ donat, mulţi dintre pacienţii aflaţi în stadii terminale se sting din viaţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt