Sancţiunile nu vor aduce pacea în Balcanii de Vest, politicienii europeni ar trebui să discute cu liderii locali (Szijjarto)

Sancţiunile nu vor aduce pacea în Balcanii de Vest, politicienii europeni ar trebui să discute cu liderii locali (Szijjarto)

Recurgerea la sancţiuni nu va aduce pacea în Balcanii de Vest, a declarat marţi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto după o întâlnire cu oficiali bosniaci, pledând totodată ca politicieni europeni să se implice în discuţii cu liderii locali pentru a înţelege mai bine situaţia în regiune, informează MTI.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Budapesta, Szijjarto a avut mai întâi o întrevedere cu Dragan Covic, liderul Uniunii Democrate Croate din Bosnia şi Herţegovina, în care a subliniat că 'interesul Ungariei stă în pace, stabilitate şi calm' în această ţară.

Ministrul a mai spus că guvernul ungar sprijină comunitatea etnică croată în exercitarea deplină a drepturilor ce îi sunt garantate de tratatele internaţionale, iar această comunitate poate conta pe susţinerea Budapestei pe orice platformă europeană.

Szijjarto s-a întâlnit ulterior cu liderul sârbilor bosniaci, Milorad Dodik, şi a anunţat că Ungaria lansează un program de dezvoltare economică de 30 milioane de euro în Bosnia şi în Republica Srpska, entitatea autonomă sârbă a Bosniei.

'Pacea în Balcanii de Vest nu poate fi înfăptuită prin sancţiuni. De aceea, le solicit politicienilor europeni să vorbească cu preşedintele Dodik în loc să vorbească despre el, şi astfel vor avea o înţelegere mult mai bună a situaţiei de aici', a mai afirmat Peter Szijjarto.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt