Sălile de spectacol şi restaurantele la interior, pot funcţiona la o capacitate de 50%

Sălile de spectacol şi restaurantele la interior, pot funcţiona la o capacitate de 50%

Sălile de spectacol şi restaurantele la interior pot funcţiona la o capacitate de 50%, faţă de 30% în prezent, a declarat, joi, prefectul Alin Stoica, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, reunit în contextul în care incidenţa COVID-19 în Capitală este sub 1,5 la mia de locuitori.

"Rata de incidenţă a infectării a rămas stabil descrescătoare, sub 1,5 la mie, decizia a fost de a trece în scenariul verde în Capitală şi anume sălile de spectacol pot funcţiona cu capacitate de 50%, restaurantele la interior pot funcţiona cu capacitate de 50%, pot fi organizate evenimente de tip drive-in, de asemenea, evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de participanţi", a informat Alin Stoica.

În Bucureşti, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este joi de 1,3 cazuri la mia de locuitori, faţă de 1,42 miercuri şi 1,49 - marţi.

Potrivit lui Stoica, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a menţinut restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. "Deocamdată, pe Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă, aceasta este măsura - limitarea circulaţiei între 22,00 - 5,00. Dacă se va reveni asupra măsurii, Guvernul va trebui să o facă, în funcţie de evoluţia ratei de infectare, dar şi de cea a numărului de oameni vaccinaţi", a precizat prefectul Capitalei.

El a amintit că nunţile şi botezurile deocamdată nu sunt permise, cel puţin pe perioada pentru care s-a prelungit starea de alertă.

Potrivit prefectului, dacă incidenţa COVID-19 va scădea sub 1 la mia de locuitori, toţi elevii vor putea face cursurile cu prezenţă fizică la şcoli.

Stoica a mai spus că specialiştii epidemiologi trebuie să-şi spună părerea privind renunţarea la masca de protecţie sanitară în zonele cu rată mare de vaccinare anti-COVID. "Aşteptăm scenariile din partea dumnealor. Există acel comitet interministerial. În Bucureşti, am atins astăzi 1 milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. (...) Dacă ne uităm la alte state, care au o rată de vaccinare mult mai mare, la peste 50 - 60% persoane vaccinate s-a renunţat la purtarea măştii şi există şi la noi inţiative şi discuţii ca, de exemplu, în spaţiile de birouri sau în alte zone unde sunt doar persoane vaccinate să se renunţe la purtarea măştii, ceea ce poate fi o măsură bună", a adăugat el.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt