S-o fi trezit, în fine, Comisia Europeană?

S-o fi trezit, în fine, Comisia Europeană?

Citesc un comunicat de la Comisia Europeană şi parcă nu îmi vine să cred. Este vorba de cultivarea plantelor modificate genetic, iar ceea ce transmit oficialii europeni ar putea însemna o răsturnare de situaţie, adică o uşurare pentru agricultorii europeni şi o mare nedumerire, să nu spun altfel, pentru organizaţiile ecologiste.

Concret, şi am să citez pentru a nu greşi, ”Comisia doreşte să lanseze o dezbatere privind noile tehnici genomice, deoarece un studiu arată că acestea pot contribui la o agricultură durabilă şi că este nevoie de o nouă politică în acest domeniu”.

Argumente? Comisia Europeană a făcut public un studiu privind noile tehnici genomice. Studiul arată că noile tehnici genomice, care sunt tehnici de modificare a genomului unui organism, au potenţialul de a contribui la un sistem alimentar mai durabil, ca parte a obiectivelor Pactului verde european şi ale Strategiei ”De la fermă la consumator”. Aşa ceva nu s-a mai văzut de zeci de ani, adică exact perioada ”pierdută” de fermierii europeni, timp în care cultivarea plantelor modificate genetic în spaţiul comunitar a fost un subiect care te arunca în groapa cu lei, dar şi timp în care Europa a importat sute de mii, milioane de tone de soia modificată genetic de pe alte continente, cu care au fost hrănite animalele comunitare, fără să le mai crească o pereche de coarne sau al cincilea picior. Exact perioada în care fermierii europeni au cheltuit miliarde şi miliarde de euro pentru a aduce de aiurea ceva ce puteau găsi în bătătură, dacă nu existau interdicţii peste interdicţii; plus linşajul mediatic exercitat de unele organizaţii, sunt convins, pline de bune intenţii pentru un viitor luminos şi profitabil al fermierului comunitar.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt