S-au aprins luminile de Crăciun la Vatican

S-au aprins luminile de Crăciun la Vatican

S-au apins luminile de Crăciun şi la Vatican. Un brad secular de 28 de metri a fost amplasat în Piaţa Sfântul Petru. Tocmai din Peru a sosit şi un decor uriaş care pune în scenă naşterea domnului. Nici măcar vremea rea de afară nu a reuşit să umbrească fastul ceremoniei menite să aducă o rază de speranţă creştinilor de pretutindeni.

În ciuda ploii abundente, sute de oameni s-au strâns în Piaţa Sfântul Petru. Aprinderea luminilor de Crăciun este un eveniment aşteptat cu sufletul la gură de întreaga lume catolică. Anul acesta, bradul înalt cât un bloc de 8 etaje a fost adus din provincia italiană Trentino. Locuitorii de aici au fost cei care au donat şi cele 600 de decoraţiuni. Toate sunt realizate manual.

Lângă impunătorul pom de Crăciun a fost construită şi o scenă spectaculoasă. Este o transpunere la scară reală a
naşterii Mântuitorului. Fiecare obiect care compune acest decor a fost adus din Peru. Materialele sunt specifice regiunii Anzilor şi sunt un omagiu adus papei Fracisc şi continentului unde acesta s-a născut.

Vremea rea de afară a făcut ca partea oficială a ceromoniei să aibă loc la interior. Şeful bisericii catolice a adresat un mesaj întegii lumi creştine. Anul acesta, accentul a fost pus pe întrajutorare.

După Crăciun, bradul de la Vatican va fi demontat. Lemnul său va deveni materie primă pentru sute de obiecte care vor fi apoi scoase la licitaţii. Biserica va dona apoi banii obţinuţi pentru o serie de cauze sociale.

Afla mai multe desprecraciunluminitop stirivatican
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt