S-a născut a două oară

S-a născut a două oară

Au trecut aproape două săptămâni de la cele mai devastatoare cutremure care au lovit Turcia şi Siria în ultima sută de ani. Iar bilanţul final al tragediei începe să se contureze. Sunt deja peste 43 de mii de morţi. În marea de durere din zonele afectate, au loc încă întâmplări care ţin de supranatural. Trei oameni au fost găsiţi în viaţă sub dărâmături la mai bine de 260 de ore de la seismul de 7,8 grade pe Richter. Vă avertizămcă urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Mustafa a stat sub dărămâturile propriei case aproape 12 zile. Salvatorii l-au găsit în viaţă. Starea sa de sănătate e însă precară. Cu ultimele puteri, înainte de ajunge pe un pat de spital, tânărul şi-a sunat fratele.

Un alt loc, o altă minune. Aici echipele de salvare au scos din pământ o femeie pe care rudele o considerau deja moartă. Are 42 de ani şi spune că s-a născut a doua oară. Nu se mai aştepta ca cineva să-i mai audă strigătele disperate de ajutor.

Pagubele lăsate în urmă de cele două seisme de peste 7 grade sunt inimaginabile. În Turcia, peste 50 de mii de clădiri s-au prăbuşit. Altele sunt grav avariate şi urmează să fie demolate. Precum aceasta.

Doar în oraşul Gaziantep, numărul clădirilor care trebuie demolate este uriaş. Sunt peste 12 mii de imobile în această situaţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt