S-a decernat premiul Nobel pentru Pace

S-a decernat premiul Nobel pentru Pace

Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câştigat de activistul belarus Ales Bialiatski şi de organizaţia rusă ,,Memorial" şi ,,Centrul pentru libertăţi civile" din Ucraina.

,,Nu poţi obţine ceva fără să munceşti. Dacă vrem ca viaţa noastră să fie mai uşoară, dacă vrem să ieşim din această mlaştină în care Belarus stă de 20 de ani. Trebuie să fim activi şi să nu ne temem de repercursiunile şi de presiunea care este pusă pe fiecare dintre noi", a declarat Ales Bialiatski.

Presa internaţională îi considera favoriţi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, opozantul rus Alexeki Navalnîi, activista suedeză Greta Thunberg şi Papa Francisc. Anul trecut, premiul a fost împărţit de jurnalista filipino-americană Maria Ressa şi jurnalistul rus Dmitri Andreyevich Muratov „pentru eforturile lor de a proteja libertatea de exprimare”. Valoarea premiului Nobel este de 10 milioane de coroane suedeze, adică 1,1 milioane de euro.

Premiul Nobel pentru Pace 2022, câştigat de belarusul Ales Bialiatski, organizaţia rusă Memorial şi Centrul pentru libertăţi civile din Ucraina

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt