S-a amânat începerea Bacalaureatului

S-a amânat începerea Bacalaureatului

Primele probe de la Bacalaureat se vor amâna cu două zile. Este vorba de probele de competenţă, care ar fi trebuit să înceapă luni, pe 12 iunie. Este anunţul făcut de ministrul Educaţiei după ce guvernul a adoptat un document care le promite profesorilor creşteri salariale, dar care nu are efect juridic. În timp ce oficialii se aşteaptă ca profesorii să revină la catedră, sindicatele resping categoric propunerea guvernului. Vineri, 20.000 de profesori vor participa la un miting în Bucureşti.

Situaţia şcolară ar fi trebuit încheiată cel târziu mâine, 9 iunie. Printr-un ordin de ministru, Ligia Deca, a schimbat parţial calendarul de sfârşit de an şcolar.

Pentru a uşura încheierea anului şcolar, ordinul de ministru specifică faptiş că sunt suficiente minim 2 note pentru încheierea mediei. Tot până pe 13 iunie se va prelungi şi încrierea la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, urmând ca o zi mai târziu să înceapă probele de competenţe. Calendarul poate fi respectat doar dacă greva se va încheia.

Documentul adoptat de guvern prevede ca salariul unui profesor debutant să plece de la nivelul salariului mediu brut. Numai că membrii de sindicat doresc ca solicitările lor să fie prinse într-o ordonanţă de urgenţă, deoarece documentul adoptat de guvern nu are nicio valoare juridică.

Greva profesorilor continuă cu un nou marş de protest planificat pentru vineri, în Capitală. Sindicatele au declarat că vor fi prezenţi în jur de 20.000 de dascăli. Ei se vor strânge în faţa guvernului şi vor pleca în marş către Palatul Cotroceni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt