Ruşii vor Ucraina în secolul XVIII

Ruşii vor Ucraina în secolul XVIII

După ce podul Kerci a fot aruncat în aer, a venit şi răzbunarea Kremlinului! Oraşul Zaporojie a fost bombardat cu rachete. Sunt cel puţin 17 morţi şi zeci de răniţi. Imediat după aceea vicepreşedintele Dumei de Stat din Rusia a spus cuvinte dure: ,,Întâi ducem Ucraina în secolul 18, apoi o refacem"! Între timp circulaţia feroviară pe tronsonul afectat a fost reluată.

Oraşul a fost lovit de şapte rachete. Trei au căzut chiar în centru. Sunt cel puţin 17 morti şi 80 de răniţi, printre care şi mai mulţi copii.

Cinci clădiri au fost complet distruse şi alte 40 au fost avariate în urma bombardamentelor. Oraşul Zaporojie se află la câteva zeci de kilometri de cea mai mare centrală nucleară a Europei. După bombardamente preşedintele Zelensky a promis că cei care au ordonat loviturile din Zaporojie vor fi traşi la răspundere. ,,Răutatea absolută a tuturor. Răutatea absolută. Inumani şi terorişti. De la cel care a dat acest ordin şi pentru toţicei care au urmat acest ordin. Ei vor fi traşi la răspundere. Trebuie. În faţa legii şi a poporului", a anunţat Volodimir Zelensky.

Vicepreşedintele Dumei de Stat din Rusia a venit cu un mesaj extrem de dur imediat după atacul din Zaporojie. ,,Nu mai aşteptaţi! Răspunsul trebuie să fie cât mai dur: poduri, centrale electrice, toate drumurile dinspre Polonia, sediile şi adăposturile guvernamentale. Va trebui să ducem Ucraina în seculul al XVIII-lea. Apoi, după victorie, vom reface totul", a declarat Piotr Tolstoi, vicepreşedintele Dumei de Stat din Rusia.

Între timp circulaţia rutieră pe podul Crimeii a fost reluată dar pe câte o singură bandă. Autobuzele şi maşinile pot trece însă pe pod doar după ce sunt verificate atent. Vladimir Putin a autorizat Serviciul Federal de Securitate să consolideze măsurile de protecţie la podul Kerci. Au fost trimişi scafandri pentru a evalua daunele, pe care asiguratorii le evaluează la opt milioane de dolari.

foto: twitter.com/TpyxaNews

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt