Ruşii fug din ţară. Vor să scape din ghearele lui Putin

Ruşii fug din ţară. Vor să scape din ghearele lui Putin

,,Cum să fugi din Rusia” şi ,,cum să scapi de război” au fost cele mai căuate informaţii pe Google încă dinainte ca Putin să anunţe mobilizarea parţială. La scurt timp după discursul acestuia lucrurile au luat-o razna în Rusia. Preţul biletelor de avion către ţările care permit accesul cetăţenilor ruşi au ajuns să coste cât 5 salarii medii. Din închisoare, opozantul lui Putin a spus că liderul de la Kremlin încearcă să atragă în acest război cât mai mulţi oameni pentru puterea lui personală.

Imediat după discursul lui Putin, pe canalele ruseşti de Telegram au apărut sute de comentarii care cer trimiterea la război a deputaţilor şi a preşedintelui însuşi. Mulţi au mai scris că au prevăzut decizia şi armata lor nu este atât de puternică pe cât se spune la televizor. Oamenii încă nu înţeleg cine va fi trimis la război, dar comentatorii a ajuns la aceeaşi concluzie - mai devreme sau mai târziu toată lumea va fi mobilizată.

Aleksei Navalni a spus că Putin trimite la moarte rusi pentru o luptă deja pierdută. ,,Haideţi să ieşim în stradă!”,,Vova, fă-ne o favoare: mori!", ,,Mergi tu în tranşee", sunt doar câteva dintre mesajele postate de utilizatorii ruşi pe platforma Telegram, după ce preşedintele Putin a anunţat mobilizarea parţială.

Preţul biletelor de avion din Rusia spre Dubai sau Istnabul au ajuns la sume colosale. Un bilet pe ruta Moscova-Dubai a ajuns să coste 16600 de euro iar un bilet de la Moscova la Istanbul costa 1300 de euro! Nu după mult timp, biletele de avion s-au epuizat pe mai toate platformele.

Ruşii de rând au ieşit în stradă să protesteze. În oraşele Tomsk şi Novosibirsk ruşii au spus NU mobilizării, iar poliţia a început să îi aresteze pe pe protestanţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt