Romsilva atrage atenţia asupra riscului extinderii incendiilor provocate de arderea miriştilor

Romsilva atrage atenţia asupra riscului extinderii incendiilor provocate de arderea miriştilor

Romsilva atrage atenţia asupra riscului extinderii incendiilor provocate de arderea miriştilor, în condiţiile în care un incendiu a distrus peste 50 de hectare pădure de răşinoase la Ocolul Silvic Buzău, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

Pentru stingerea incendiului, sâmbătă şi duminică au intervenit sute de pompieri din mai multe judeţe, silvicultori de la două ocoale silvice din cadrul Direcţiei Silvice Buzău, numeroşi voluntari, precum şi aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale, iar incendiul nu a fost încă stins.

În ultimele două zile, sâmbătă şi duminică, s-au produs alte 21 de incendii în fondul forestier de stat administrat de Romsilva, din care trei în păduri de răşinoase, acestea fiind distruse în totalitate.

Toate aceste incendii au fost provocate de extinderea incendiilor de mirişte, pe fondul secetei prelungite şi a intensificării vântului, în urma arderii vegetaţiei de către persoane care ignoră riscurile extinderii acestora.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, după identificarea vinovaţilor, va întreprinde toate măsurile pentru recuperarea pagubelor produse de aceste incendii, precum şi costurile regenerării pădurilor afectate.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt