Românul dispărut în Grecia, găsit mort

Românul dispărut în Grecia, găsit mort

Românul dat dispărut după teribilul accident feroviar din Grecia a fost găsit mort. Autorităţile elene l-au identificat pe Ionuţ în cursul nopţii de vineri, în urma probelor ADN trimise de familie. Trupul acestuia urmează să fie repatriat zilele următoare. Între timp, protestele din Grecia ce au urmat tragediei se intensifică şi devin tot mai violente.

Chiar dacă fratele şi rudele lui Ionuţ Culea, românul care se afla în trenul morţii, au sperat la o minune până în ultimul moment, autorităţile din Grecia au anunţat moartea acestuia. Tânărul fost trecut de autorităţile elene pe lista decedaţilor. Cu doar câteva minute înainte de coliziune, Ionuţ i-a spus fratelui său că într-o oră ajunge acasă. Nu au mai apucat să se vadă niciodată.

În Grecia, au început deja înmormântarea victimelor tragediei. Multe au fost identificate doar cu ajutorul probelor ADN, trupurile lor fiind carbonizate în urma incendiului declanşat de coliziune. Din motive de ordin psihologic, cadavrele sunt predate rudelor în sicrie sigilate.

Autorităţile au sistat căutările, deşi peste 50 de oameni sunt încă daţi dispăruţi.

În marile oraşe din Grecia tensiunea este în creştere. În Atena mii de oameni au ieşit pe străzi.

Finalul zilei a adus şi noi confruntări între protestatari şi forţele de ordine, după ce manifestanţii au aruncat cu cocktailuri molotov spre clădirea parlamentului.

Proteste au fost şi în Salonic, oraşul unde-şi are sediul operatorul de transport feroviar implicat în accident.

Protestatarii au aruncat cu pietre şi petarde. poliţiştii au raspuns cu gaze lacrimogene.

Majoritatea manifestanţilor sunt studenţi. Ei acuză guvernul de lipsa interesului pentru siguranţa cetăţenilor şi contestă aruncarea întregii responsabilităţi pe şeful de gară din Larissa.

350 de pasageri se aflau în trenul care se deplasa de la Atena către Salonic. Până acum bilanţul tragediei este de 57 de morţi, 72 de răniţi şi zeci de dispăruţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt