Românul care a cucerit cel mai înalt vulcan al lumii - Prima News

Românul care a cucerit cel mai înalt vulcan al lumii

Un român a reușit să cucerească cel mai înalt vulcan al lumii! Este vorba despre Filip Bacalu, profesor universitar si pasionat de alpinism. Pentru expediția din Chile, Filip s-a pregătit intens înainte, însă, spune el, niciun antrenament nu se compara cu ceea ce a simțit și văzut în expediția sa.

Filip Bacalu a plecat în expediție pe 14 decembrie. Împreună cu doi prieteni, Filip nu a vrut să se întoarcă în țară fără să doboare un nou record. Obiectivul de această dată a fost să cucerească Ojos del Salado. Cu aproape 7.000 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din lume, cel mai înalt vârf din Chile și al doilea din America de Sud.

Și l-a atins. După 14 zile, pe 28 decembrie la ora 14:50, Filip Bacalu a ajuns în vârf. Profesor universitare în cadrul Academiei de Poliție din București, Filip Bacalu a mai stabilit un record în urmă cu 5 ani. A cucerit vârful Elbrus din Rusia, o expediție pentru care s-a pregătit timp de 3 ani.

Iar recordurile nu se vor opri aici. Filip Bacalu are în plan să stabilească noi recorduri pe vârfurile de peste 8.000 de metri ale lumii.

foto: facebook.com/clubul.altitudine

Total
9
Shares
Total
9
Share