Românul care a cucerit cel mai înalt vulcan al lumii

Românul care a cucerit cel mai înalt vulcan al lumii

Un român a reuşit să cucerească cel mai înalt vulcan al lumii! Este vorba despre Filip Bacalu, profesor universitar si pasionat de alpinism. Pentru expediţia din Chile, Filip s-a pregătit intens înainte, însă, spune el, niciun antrenament nu se compara cu ceea ce a simţit şi văzut în expediţia sa.

Filip Bacalu a plecat în expediţie pe 14 decembrie. Împreună cu doi prieteni, Filip nu a vrut să se întoarcă în ţară fără să doboare un nou record. Obiectivul de această dată a fost să cucerească Ojos del Salado. Cu aproape 7.000 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din lume, cel mai înalt vârf din Chile şi al doilea din America de Sud.

Şi l-a atins. După 14 zile, pe 28 decembrie la ora 14:50, Filip Bacalu a ajuns în vârf. Profesor universitare în cadrul Academiei de Poliţie din Bucureşti, Filip Bacalu a mai stabilit un record în urmă cu 5 ani. A cucerit vârful Elbrus din Rusia, o expediţie pentru care s-a pregătit timp de 3 ani.

Iar recordurile nu se vor opri aici. Filip Bacalu are în plan să stabilească noi recorduri pe vârfurile de peste 8.000 de metri ale lumii.

foto: facebook.com/clubul.altitudine

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt