Românii vor vacanţe fără restricţii

Românii vor vacanţe fără restricţii

Sătui de pandemie, românii caută vacanţe cu cât mai puţine restricţii. Iar spre marea lor bucurie, sunt oferte care îi scapă de orice grijă. Pe langa transport, cazare si masă au incluse si teste PCR. Astfel îşi pot prelungi valabilitatea certificatului verde când vor, sau, după caz, cei imunizaţi deja, se asigură că sunt negativi. În topurile preferinţelor pentru revelion sunt destinaţiile calde, iar pe primul loc este şi în acest an, Egiptul.

Printre ţările cu cele mai relaxate condiţii de călătorie se numără Egiptul, Emiratele Arabe Unite, dar şi insule precum Maldive sau Zanzibar.

În Egipt, regiunile Hugharda şi Sharm el Sheik rămân cele mai căutate. Condiţiile de intrare sunt minime chiar si pentru nevaccinari. E sufieicnt un tTest PCR negativ . Nici în Dubai lucrurile nu sunt complicate.

La fel de usor este să mergi in vacanţă în Maldive. Turiştii trebuie să prezinte un test PCR negativ făcut cu cel mult 96 de ore înainte. În Thailanda, în schimb, persoanele nevaccinate vor sta în carantină 10 zile. Iar test PCR va
prezenta toată lumea, indiferent dacă este sau nu imunizat. Indonezia are şi mai multe restricţii. Pentru ţările din zona roşie, cum este România, este nevoie de 14 zile de carantină la sosire. Iar preţurile, spun agenţii de turism, sunt pentru toate buzunarele. În Dubai 7 nopţi de cazare plus biletul de avion costă în jur de 900 de euro de persoană. Pentru o excursie în Maldives, un român trebuie să scoată din buzunar sub 2.000 de euro pentru 7 nopţi în perioada revelionului. Iar cine optează pentru destinaţii mai apropiate de casă, cu mai puţin de 300 de euro se pot bucura de un citybreak.

Guvernul a actualizat şi lista ce clasifică ţările în funcţie de rata de incidenţă.

Studiul unei agenţii de turism arată că românii au călătorit în ciuda restrictiilor. Vara aceasta s-au înregistrat doar cu 10% mai puţine zboruri către zone turistice faţă de 2019.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt