Românii sunt cei mai ”grăbiţi” europeni când vine vorba de a-şi lua o locuinţă

Românii sunt cei mai ”grăbiţi” europeni când vine vorba de a-şi lua o locuinţă

Deşi jumătate dintre români spun că le-a fost greu să găsească o locuinţă care să bifeze toate criteriile de selecţie, aceştia au fost cei mai hotărâţi şi rapizi din Europa în 2020. Trei din cinci români spun că şi-au găsit locuinţa în cel mult trei luni, pe primul loc dintre ţările europene participante la studiu. Mai mult decât atât, peste 60,9% dintre români şi-au găsit locuinţa după ce au vizionat cel mult cinci proprietăţi, în timp ce alţi 22,8% şi-au achiziţionat casa după ce au vizitat între şase şi zece proprietăţi.

România se află în top trei al clasamentului de proprietari care nu au credit ipotecar (46,5%), fiind depăşită doar de Italia (49,3%) şi Polonia (54,1%). De asemenea, românii se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte achiziţionarea unei locuinţe prin credit ipotecar (14,9%).

În acelaşi timp, puţini români (11,5%) închiriază comparativ cu germanii (53,5%) sau austriecii (48,4%), iar unul din patru români declară că locuieşte împreună cu prietenii sau familia, cu mult peste media europeană. La polul opus din acest punct de vedere se află germanii (4,1%) sau francezii (5,9%).

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt