Românii, mari amatori de dulciuri

Românii, mari amatori de dulciuri

Deşi statisticile ne plasează în topurile europene atunci când vine vorba de obezitate mai ales în rândul copiilor, ne
înghesuim la prăjituri. Acesta este desertul pe care niciun român nu îl poate refuza, chiar dacă preţurile au crescut mult
, mai ales în ultima perioadă. Dovadă numărul uriaş de cofetării, deschise în special în zonele turistice ale României.
Aceste afaceri se împletesc bine cu covrigăriile, preferate de cei care vor să mănânce repede şi ieftin.

În pandemie, cele mai afectate afaceri au fost cele din domeniul patiseriei. Din lipsă de evenimente, cofetarii n-au
mai trimis torturi şi prăjituri la nunţi şi botezuri. Singurele care au rezistat eroic au fost covrigăriile.

Şi la Braşov turiştii sunt cei care încurajează, în mare parte, afacerile dulci. Peste 330 de cofetării sunt deschise în inima
Transilvaniei. Dorian are 44 de ani şi a investit în urmă cu 11 ani într-o ciocolaterie artizanală.

Bărbatul recunoaşte că a fost nevoit să se reinventeze şi să găsească reţete inedite, cum sunt eclerele cu viorele sau
ciocolată cu portocala.

Iubitori de dulciuri se găsesc şi în Cluj Napoca. Dovada este faptul că aici numărul patiseriilor dar şi al cofetăriilor a
crescut semnificativ în ultima perioada.

Nimeni nu ar putea refuza, mai ales în zilele caniculare, prăjiturile îngheţate, sortimente rare pe piaţa românească.
Prepararea lor necesită timp şi experienţă.

Ne plac dulciurile, iar acest lucru se vede cel mai bine şi în statistici. În ţara noastră, peste 60% dintre români sunt
supraponderali. Iar mai bine de 30% dintre copiii cu vârste între 7-9 ani suferă de aceeaşi problemă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt