Românii care au trăit cutremurul din Turcia - Prima News

Românii care au trăit cutremurul din Turcia

Printre cei care au supraviețuit tragediei care a lovit Turcia și Siria se numără și români. Asemenea localnicilor, ei și-au petrecut noaptea în stradă. Acum, cea mai mare dorință a lor e să se întoarcă acasă. 21 au fost deja repatriați de autorități. Alții așteaptă încă o mână de ajutor.

Zeci de români se aflau în regiunea Gaziantept când pământul a început să se cutremure. Toți au supraviețuit. La început cutremurului și apoi frigului de afară. Alina locuiește în Turcia. Spune că abia acum a ajuns să-i cunoască pe cei alături de care a trăit ani de zile. Salvatorii turci luptă pentru fiecare viață.

Ana și Alexandra sunt studente. De patru luni urmează cursuri în Turcia. Erau cazate în zona afectată de cutremur. Clădirea în care au fost suprinse de seism a rămas în picioare. Speriate, și-au petrecut noaptea în stradă. Alături de un profesor au plecat la Ankara și de acolo spre casă. Fetele spun că nimic nu e mai e la fel în Turcia după cutremur.

Alți 10 români se aflau în Kahraman Maraș când a avut loc cutremurul. 9 studenți și un profesor.Au cerut imediat repatrierea. Între timp, 8 români, 5 studenți și 3 cadre didactice, au ajuns deja în România cu o aeronavă a Ministerului Apărării.

Printre victimele cutremurului se numără și un sportiv care a activat în România. Handbalistul turc Cemal Kutahya în vârstă de 32 de ani a fost prins sub dărâmături alături de soția și copilul său. Acum sunt de negăsit. Foștii colegi de la CSU Suceava se roagă pentru o minune.

Dezastru e și în Siria. În Alep sunt sute de morți. Un medic care a studiat în România povestește realitatea cruntă din oraș. Medicul spune că suferințele localnicilor sunt uriașe. Totul în condițiile în care regiunea e sfâșiată în continuare de urmările unui sângeros război civil.

foto: twitter.com/MuazzamRaza15

Total
0
Shares
Total
0
Share