România va fi lovită de un ciclon de proporţii

România va fi lovită de un ciclon de proporţii

Un ciclon care se va forma în această noapte deasupra Ucrainei şi apoi a Mării Negre va ajunge în România.
Meteorologii spun că va aduce cu el fenomene extreme, ploi torenţiale, instabilitate atmosferică şi rafale puternice de vânt. Toate acestea vor fi resimţite în sudul, estul şi centrul ţării. Asta în timp ce o furtună solară puternică atinge Pământul cu o viteză de 600 de km pe secundă şi va continua să bombardeze planeta noastră până mâine dimineaţă. Climatologii fac predicţii îngrijorătoare pentru următoarele decenii. Ar putea dispărea zăpada, iar temperaturile pot creşte în medie cu 8 grade Celsius.

Din cauza ciclonul care se va forma în această noapte, ANM atenţioneazîă că sunt aşteptate inclusiv avertizări de tip cod roşu de ploi torenţiale. Totuşi Climatologii spun că fenomenul e unul normal.

Ploile din ultimele câteva săptămâni au făcut ravagii în unele zone. Sunt specialişti care spun că a plouat într-o zi cât într-o lună.

Locuitorii din Tulcea au văzut cu ochii lor schimbările climatice. La Babadag, două tornade de mici dimensiuni au
fost văzute din mai multe părţi ale oraşului. Din fericire vârtejul era departe de sol şi nu a reprezentat un pericol
pentru oameni.

Iar fenomenele extreme sunt din ce în ce mai dese. Futruna geomagnetică ce a atins deja Pănmântul provine dintr-o gaură a Soarelui şi ar putea crea probleme în comunicaţiile prin satelit sau poate afecta păsările migratoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt