România tuşeşte

România tuşeşte

Gripa a făcut deja primele victime în România. Două femei din Capitală au murit în urma îmbolnăvirii. Nu e însă epidemie, dă asigurări ministrul Sănătăţii. E doar alertă epidemiologică. În ciuda exploziei de cazuri diagnosticate în ulimele săptămâni, Alexandru Rafila spune că nici nu se pune problema de carantinare sau închidere temporară a şcolilor. Camerele de gardă din spitalele marilor oraşe sunt pline de pacienţi.

În ultimele trei săptămâni numărul cazurilor de infecţii respiratorii a expldoat. Sunt peste 140 de mii de oameni diagnosticaţi cu astfel de afecţiuni. Doar în cazul gripei rata de pozitivare a testelor efectuate a ajuns la 37 la sută. În plin dezastrul epidemiologic, ministrul Sănătăşţii susţine că nu putem lua măsuri care să blocheze din nou activitatea economică şi socială a României.

Potrivit oficialilor din minister, vârful infectărilor va fi atins între 15 ianuriare şi 10 februarie. Perioada coincide cu reluarea cursurilor. Chiar şi aşa, şcolile nu se vor închide.

Între timp, spitalele din întreaga ţară sunt asaltate de pacienţi. Camerele de gardă sunt supraaglomerate. De la simple viroze până la forme severe de gripă. Este şi cazul bărbatului din imagini internat de câteva zile la Institutul Marius Nasta din Capitală. Situaţia este gravă şi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş. Situaţia e similară şi în Cluj Napoca.

Cele mai multe cazuri de infecţii respiratorii se înregistrează în Bucureşti, Sibiu, Cluj şi Ilfov.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt