România, sub nămeţi! Zeci de drumuri naţionale au fos închise

România, sub nămeţi! Zeci de drumuri naţionale au fos închise

La sfârşit de ianuarie iarna şi-a recâştigt renumele şi a venit în forţă în cea mai mare parte din ţară. Cei care au plecat la drum în aceaste zile au avut nevoie de multă răbdare. Minutele s-au transformat în ore de aşteptare pe multe şosele. Acolo unde s-a putut circula. Multe drumuri naţionale din Bucău, Vrancea şi Brăila erau deja închise din cauza nămeţilor. În Vrancea, Guvernul a decretat stare de alertă din cauza vremii.

Buzăul a fost unul dintre cele mai afectate judeţe din ţară după căderile abundente de zăpadă. În zona Vadu Paşii-Robeasca, două microbuze cu muncitori au rămas blocate în nămeţi. Şi la Râmnicu Sărat zăpada a blocat traficul pe mai multe drumuri judeţene. Zeci de maşini şi camioane au rămas înzăpezite. Drumarii au fost trimişi la curaţarea drumurilor, dar s-a apelat şi la pompieri, jandarmi şi militarii de la Batalioanele 200 Sprijin şi 3 Geniu ale Diviziei 2 Infanterie Getica.

Viscol şi zăpadă abundentă au fost şi în Vrancea. Zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi, sate întregi au rămas fără lumină şi au fost închise opt drumuri judeţene. Vremea rea le-a pus probleme şi medicilor care au ajuns cu greu la un copil ce avea nevoie de ei în comuna Suraia. Pentru a-l transporta la spital în Focşani a fost nevoie de 4 vehicule: o autospecială, o şenilată, o ambulanţă şi un utilaj de deszăpezire.

Situaţia creată de fenomenele meteo periculoase l-a determinat pe premierul României să convoace în regim de urgenţă, în format online, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost decretată stare de alertă în judeţul Vrancea.

Situaţie dificilă şi în judetul Brăila, la ieşirea spre judeţul Buzău, unde traficul a fost închis de la Grădiştea. Pompierii şi drumarii au muncit din greu ore în şir ca să deblocheze zona. Alături de ei, poliţistii au facut filtre pentru a-i informa pe şoferi că trebuie să reduca viteza deoarece spre Buzău este polei şi nu se poate trece.

Blocaje din cauza zăpezii au fost şi în judeţul Galaţi, atât în timpul nopţii, cât şi dimineată. La Dragănesti, pe DN 25, cei rămaşi în drum au făcut haz de necaz şi au încins o horă printre maşini. Zăpada le-a făcut probleme şi poliţiştilor, care s-au împotmolit cu maşina şi au avut nevoie de ajutor pentru a ieşi din nămeţi.

Nici Valea Prahovei nu a scăpat de blocajele în trafic cauzate de zăpada abundentă. Iar imaginile filmate din dronă spun totul despre ce s-a întâmplat acolo. Astfel, pentru cei 12 km dintre Predeal şi Buşteni, distanţă care de obicei se parcurge în 11 minute, a fost nevoie de patru ore.

În judeţul Constanţa nu au fost drumuri blocate sau închise, dar se circulă în condiţii de iarnă. Ninge si la aceasta ora pe Litoral iar în judeţele Brăila şi Tulcea este viscol la sol şi se formează suluri de zăpadă. Porturile de la Marea Neagra s-au redeschis treptat de-a lungul zilei pentru traficul naval.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt