România, sub nămeți! Zeci de drumuri naționale au fos închise - Prima News

România, sub nămeți! Zeci de drumuri naționale au fos închise

La sfârşit de ianuarie iarna şi-a recâştigt renumele şi a venit în forţă în cea mai mare parte din ţară. Cei care au plecat la drum în aceaste zile au avut nevoie de multă răbdare. Minutele s-au transformat în ore de aşteptare pe multe şosele. Acolo unde s-a putut circula. Multe drumuri naţionale din Bucău, Vrancea şi Brăila erau deja închise din cauza nămeţilor. În Vrancea, Guvernul a decretat stare de alertă din cauza vremii.

Buzăul a fost unul dintre cele mai afectate județe din țară după căderile abundente de zăpadă. În zona Vadu Pașii-Robeasca, două microbuze cu muncitori au rămas blocate în nămeți. Și la Râmnicu Sărat zăpada a blocat traficul pe mai multe drumuri județene. Zeci de mașini și camioane au rămas înzăpezite. Drumarii au fost trimiși la curațarea drumurilor, dar s-a apelat și la pompieri, jandarmi și militarii de la Batalioanele 200 Sprijin și 3 Geniu ale Diviziei 2 Infanterie Getica.

Viscol și zăpadă abundentă au fost și în Vrancea. Zeci de mașini au rămas blocate în nămeți, sate întregi au rămas fără lumină și au fost închise opt drumuri județene. Vremea rea le-a pus probleme și medicilor care au ajuns cu greu la un copil ce avea nevoie de ei în comuna Suraia. Pentru a-l transporta la spital în Focșani a fost nevoie de 4 vehicule: o autospecială, o șenilată, o ambulanță și un utilaj de deszăpezire.

Situația creată de fenomenele meteo periculoase l-a determinat pe premierul României să convoace în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență și a fost decretată stare de alertă în judeţul Vrancea.

Situație dificilă și în judetul Brăila, la ieșirea spre județul Buzău, unde traficul a fost închis de la Grădiștea. Pompierii și drumarii au muncit din greu ore în șir ca să deblocheze zona. Alături de ei, polițistii au facut filtre pentru a-i informa pe șoferi că trebuie să reduca viteza deoarece spre Buzău este polei și nu se poate trece.

Blocaje din cauza zăpezii au fost și în județul Galați, atât în timpul nopții, cât și dimineată. La Dragănesti, pe DN 25, cei rămași în drum au făcut haz de necaz și au încins o horă printre mașini. Zăpada le-a făcut probleme și poliţiştilor, care s-au împotmolit cu mașina și au avut nevoie de ajutor pentru a ieși din nămeți.

Nici Valea Prahovei nu a scăpat de blocajele în trafic cauzate de zăpada abundentă. Iar imaginile filmate din dronă spun totul despre ce s-a întâmplat acolo. Astfel, pentru cei 12 km dintre Predeal și Bușteni, distanță care de obicei se parcurge în 11 minute, a fost nevoie de patru ore.

În județul Constanța nu au fost drumuri blocate sau închise, dar se circulă în condiții de iarnă. Ninge si la aceasta ora pe Litoral iar în județele Brăila și Tulcea este viscol la sol și se formează suluri de zăpadă. Porturile de la Marea Neagra s-au redeschis treptat de-a lungul zilei pentru traficul naval.

Total
0
Shares
Total
0
Share