România şi Republica Moldova, împreună la Festivalul Cărţii de la Paris

România şi Republica Moldova, împreună la Festivalul Cărţii de la Paris

Un program de evenimente cu 27 de invitaţi din România şi Republica Moldova şi un stand cu titluri reprezentative din producţia editorială recentă vor fi consacrate literaturii române la Festivalul Cărţii de la Paris, desfăşurat în perioada 22-24 aprilie, informează Institutul Cultural Român (ICR).

Seria de evenimente de la standul României va fi deschisă vineri, cu un matineu de poezie la care vor lua parte Radu Bata, Linda Maria Baros, Emilian Galaicu-Păun, Jean Poncet (traducător) şi Cristina Hermeziu (moderatoare).

Va urma, în aceeaşi zi, o masă rotundă despre traducere în viaţa unei opere literare, moderată de scriitoarea Iulia Badea Gueritee, care îi va reuni pe traducătorii Jean-Louis Courriol, Laure Hinckel, Jean Poncet şi Emilian Galaicu-Păun.

Sâmbătă, standul României va găzdui o întâlnire cu dramaturgul Matei Vişniec, care li se va alătura apoi romancierilor Florina Ilis şi Oleg Serebrian la masa rotundă cu tema 'Rolul scriitorului în cetate: adevăr şi propagandă', moderată de Hubert Artus, la Cafe Raconter (Grand Palais Ephemere).

"Ce mai rămâne din iubirile noastre? Vestigii arheologice ale sentimentului erotic" este genericul sub care Cătălin Pavel, scriitor şi arheolog, va discuta despre cartea sa cea mai recentă, "Archeologie de l'amour. De Neandertal au Taj Mahal" (l'Aube, 2022), cu Anca Dan, istoric şi arheolog, şi Jean-Louis Courriol, traducătorul lucrării. Întâlnirea va fi moderată de Aurelie Julia, jurnalistă la Revue de Deux Mondes.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt