România, pepinieră de proxeneţi şi prostituate

România, pepinieră de proxeneţi şi prostituate

Poliţiştii din Giurgiu au reţinut cinci oameni sub acuzaţia de proxenentism. Suspecţii racolau tinere din familii dezorganizate şi le obligau să se prostitueze. Este doar vârful icebergului. România este principala sursă a traficanţilor de carne vie din Europa.

4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani şi o femeie de 26 de ani sunt în arestul poliţiei. Ar fi obligat mai multe
tinere să-şi vândă trupul în beneficiul grupării infracţionale.

Suspecţii au ajuns azi şi în faţa instanţei, unde a fost propusă arestarea lor preventinvă. Specialiştii atrag atenţia că fenomenul exploatării sexuale a femeilor este la cote alarmante în ţara noastră.

Cel mai adesea, adolescentele din familii dezorganizate sau centre de plasament sunt cele care cad în plasa proxeneţilor.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi spun că infracţiunea de proxenetism
este greu de probat în instanţă. Anul trecut, din cei 234 de indivizi acuzaţi de această infracţiune, doar 142 au fost condamnaţi.

Exploatarea sexuală se pedepseşte conform legislaţiei româneşti cu închisoare între 3 şi 10 ani. Toate persoanele care sunt victimele ale violenţei, inculsiv sexuale, pot suna oricând la numărul de telefon afişat pe ecran pentru a cere ajutorul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt