România nu se află pe lista celor 103 ţări semnatare ale Angajamentului Global pentru Metan de la COP26 (ONG)

România nu se află pe lista celor 103 ţări semnatare ale Angajamentului Global pentru Metan de la COP26 (ONG)

România lipseşte dintre cele 103 ţări semnatare ale Angajamentului Global pentru Metan (Global Methane Pledge), parafat în cadrul Conferinţei ONU pe teme climatice COP26, de la Glasgow, precizează activiştii de mediu ai Asociaţiei 2Celsius.

"Fiind printre puţinii producători de gaz natural din UE, ar fi normal să ne asumăm angajamente mai ferme pentru reducerea emisiilor de metan. Din păcate, iarăşi aşteptăm să facă alţii mai mult pentru noi - dacă îşi asumă UE ceva, facem şi noi, dar am prefera să facă alţii mai mult. Mai rău, noi nu urmărim serios dezbaterile globale şi s-ar putea să nici nu fi ştiut, la nivelul cel mai înalt, că avem ceva de semnat", a declarat Otilia Nuţu, cercetătoare pe energie la 2Celsius.

Conform organizaţiei, ţările semnatare, care reprezintă 70% din economia lumii, s-au alăturat angajamentului lansat de UE şi SUA să reducă, până în 2030, emisiile de metan cu 30% faţă de nivelul din 2020. Printre semnatarele Angajamentului Global pentru Metan se regăsesc mai multe state membre ale UE, precum Bulgaria, Franţa, Germania sau Croaţia.

În schimb, România, Ungaria sau Polonia nu se regăsesc pe lista semnatarilor.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt