România, încă departe de Schengen

România, încă departe de Schengen

Suntem departe de acel moment! E răspunsul dat de ministrul austriac de Interne la întrebarea ,,când va intra România în Schengen?". Oficialul de la Viena a explicat că a venit în ţara noastră pentru a vedea dacă frontierele externe ale Uniunii sunt sigure.

Deşi omologul său a fost sec si tranşant, ministrul Lucian Bode a părut mândru de intalnire şi a explicat că vizita confirmă dezgheţarea relaţiilor dintre cele două ţări. Vă reamintesc, Austria a blocat aderarea Romaniei la Schengen pe motiv că permite accesul imigrantilor ilegali.

Întâlnirea dintre ministrul Bode şi omologul său austiac a început cu stângul. Vorbind despre aderarea României la Spaţiul Schengen, declaraţiile celor doi s-au contrazis.

În urma acestui moment, concluziile specialiştilor în politică externă sunt clare. Vizita ministrului austriac e mai degrabă diplomatică, mai spun experţii, dat fiind faptul că ambele state sunt membre UE.

Gerhard Karner a amintit faptul că trebuie rezolvată problema migraţiilor ilegale înainte ca România să poată intra în spaţiul de liberă trecere.

Un raport al Ministerului de Interne de la Viena arată că în 2022 în Austria au fost arestaţi cu 61% mai mulţi traficanţi de persoane decât în anul precedent. 52 dintre aceştia au fost români, număr care ne plasează pe locul patru în această ierarhie, după Siria, Turcia şi Ucraina.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt