România în colet

România în colet

Nu mai primim pachete din străinătate ca pe vremuri, ci acum noi le trimitem bunătăţi rudelor din străinătate ca să simtă româneşte de sărbători! Şi ca să mănânce româneşti! Anul acesta, din ţară pleacă mai multe colete ca niciodată, spun firmele de transport. În spatele fiecărui pachet trimis sunt poveşti de viaţă impresionante.

La sediul unei firme de transport din Sibiu este forfotă mare. În preajma sărbătorilor pascale, angajaţii au zilnic cel puţin 100 de colete pe care trebuie să le livreze în 12 ţări din Europa.

Elena se numără printre cei care au trimis în străinătate un colet plin cu bucate tradiţionale de Paşti. Destinaţia este Germania, la sora ei, Adina(!poza in attach mail!), care a fost adoptată de o familie de nemţi cu ani în urmă. Anul trecut cele două surori s-au regăsit, întâmplător, pe internet. De atunci, spune Elena, nu există sărbătoare fără să-i trimită ceva de acasă.

Mii de colete iau drumul Italiei, Spaniei, Germaniei si nu numai. În preajma Paştelui, sunt cu aproape 30% mai multe cereri ca într-o perioadă obişnuită, spun specialiştii. În funcţie de distanţă, coletele ajung la destinaţie în maximum 4 zile. Costurile livrării sunt stabilite în funcţie de greutatea pachetelor. Un kilogram costa 1,5 euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt