România, gazda uneia dintre cele mai dure competiţii mondiale: „Ce este Hawaii pentru surferi este România pentru motocicliştii enduro”

România, gazda uneia dintre cele mai dure competiţii mondiale: „Ce este Hawaii pentru surferi este România pentru motocicliştii enduro”

Este perioada Olimpiadei şi deci un moment potrivit să ne amintim că sportul înseamnă o varietate de activităţi, care mai de care mai complexe şi mai solicitante. Orice întrecere sportivă este, de fapt, o luptă cu limitele tale, abia apoi devine important locul pe care îl ocupi în clasament. România este, de 18 ani, pe harta internaţională a raliurilor de motociclism enduro, pentru că aici se organizează una dintre cele mai dure competiţii de acest fel din lume, Romaniacs. Cel responsabil de această performanţă este Martin Freinademetz, un sportiv austriac, dublu campion mondial la snowboard. În cursa din acest an s-a înscris pentru prima oară şi un diplomat, Gerd Bommer. De ce este important acest raliu pentru România şi care sunt legăturile dintre diplomaţie şi enduro încercăm să aflăm stând de vorbă chiar cu cei doi protagonişti.

Deşi suntem în pandemie, anul acesta la Romaniacs sunt aşteptaţi peste 400 de sportivi din toată lumea. În mod normal, perioada de derulare a Romaniacs înseamnă lipsă de locuri de cazare în Sibiu şi împrejurimi. Concursul este atât de apreciat pentru că terenul pe care se desfăşoară este cu adevărat solicitant, dar şi pentru condiţiile impecabile de siguranţă în care se desfăşoară. Organizatorul, Martin Freinademetz, este, la rândul său, un sportiv de performanţă, fost dublu campion mondial la snowboard.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt