România a cerut 1.000 de doze de vaccin împotriva variolei prin mecanismul UE de achiziţie centralizată

România a cerut 1.000 de doze de vaccin împotriva variolei prin mecanismul UE de achiziţie centralizată

Autorităţile române au solicitat 1.000 de doze de vaccin împotriva variolei prin mecanismul Uniunii Europene de achiziţie centralizată, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată”, a declarat oficialul.

Toate detaliile achiziţiei urmează a fi stabilite în cadrul unei reuniuni care va avea loc la nivel european la sfârşitul acestei luni.

„Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global. Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră”, a mai spus ministrul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt