Români premiaţi în Marea Britanie, de Ziua Naţională

Români premiaţi în Marea Britanie, de Ziua Naţională

Românii sunt apreciaţi în Marea Britanie, iar asta o demonstrează încă o dată gestul autorităţilor din Regat. De ziua ziua naţională a României, primarul din Leeds şi consulul onorific i-au premiat pe cei mai implicaţi conaţionali, care îşi dedică toate resursele ca să îi ajute pe fraţii lor români de acolo. Şi tot ca o formă de apreciere şi respect, tricolorul nostru a fost arborat pe clădirile primăriilor din Leeds şi Harrow.

În plin centrul oraşului Leeds din Marea Britanie se află clădirea primăriei. Mare, impozantă, cu atitudine british. Dar sus de tot, semeţ, steagul României a fluturat în faţa tuturor. Parcă pregatit să spună că e Ziua României!

În Leeds trăiesc peste 11 mii de romani, conform ultimelor statistici. Primarul oraşului Leeds si Consulul Onorific pentru România, i-a premiat pe câţiva dintre ei, într-o ceremonie organizată special de ziua României.

Comunitatea românească din Regatul Unit a crescut constant după aderarea României la Uniunea Europeană, tendinţa menţinută şi în prezent, chiar dacă după Brexit condiţiile de imigrare sunt mult mai grele. Foarte multi români ajung în Anglia, dar unii dintre ei nu îşi găsesc uşor calea potrivită lor.

În Harrow locuiesc peste 22.000 de români, cam cât într-un orăşel de provincie din România. Pentru ei, primarul a ridicat tricolorul în faţa primăriei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt