Români premiați în Marea Britanie, de Ziua Națională - Prima News

Români premiați în Marea Britanie, de Ziua Națională

Românii sunt apreciați în Marea Britanie, iar asta o demonstrează încă o dată gestul autorităților din Regat. De ziua ziua națională a României, primarul din Leeds și consulul onorific i-au premiat pe cei mai implicați conaționali, care își dedică toate resursele ca să îi ajute pe frații lor români de acolo. Și tot ca o formă de apreciere și respect, tricolorul nostru a fost arborat pe clădirile primăriilor din Leeds și Harrow.

În plin centrul orașului Leeds din Marea Britanie se află clădirea primăriei. Mare, impozantă, cu atitudine british. Dar sus de tot, semeț, steagul României a fluturat în fața tuturor. Parcă pregatit să spună că e Ziua României!

În Leeds trăiesc peste 11 mii de romani, conform ultimelor statistici. Primarul orașului Leeds si Consulul Onorific pentru România, i-a premiat pe câțiva dintre ei, într-o ceremonie organizată special de ziua României.

Comunitatea românească din Regatul Unit a crescut constant după aderarea României la Uniunea Europeană, tendința menținută și în prezent, chiar dacă după Brexit condițiile de imigrare sunt mult mai grele. Foarte multi români ajung în Anglia, dar unii dintre ei nu își găsesc ușor calea potrivită lor.

În Harrow locuiesc peste 22.000 de români, cam cât într-un orășel de provincie din România. Pentru ei, primarul a ridicat tricolorul în fața primăriei.

Total
0
Shares
Total
22
Share