Româncă din Italia: Profesoara mi-a recomandat să fiu mamă eu şi să-i las pe ei să fie profesori

Româncă din Italia: Profesoara mi-a recomandat să fiu mamă eu şi să-i las pe ei să fie profesori

Obiceiul buchetului de flori la începutul sau sfârşitul anului şcolar nu există în Italia, a declarat la Prima News Silvia Dumitrache, preşedintele Asociaţiei Femeilor Românce din Italia.

„Nu există obiceiul buchetului de flori, noi ne lăsam copiii la poartă şi în rest nu poţi să intervii în sistemul de învăţământ. Competiţia este între şcoli. Nu există diferenţe între clase, pe vremea mea A şi B erau clasele pentru privilegiaţi, iar cei mai amărâţi eram în alte clase”, a spus Silvia Dumitrache.

„Când am ajuns în Italia, fiul meu de 11 ani a fost luat în grijă de profesorii de susţinere, special pregătiţi pentru elevii veniţi din străinătate. Diferenţa importantă este calitatea profesorilor, care au o pregătire profesională, psihologică foarte bune. Profesoara mi-a recomandat să fiu mamă eu şi să-i las pe ei să fie profesori. Copilul a venit încordat din România şi abia începea să se simtă bine, aici copiii sunt învăţaţi să socializeze şi se discută orice problemă separat, doar cu părintele elevului respectiv”, a povestit Silvia Dumitrache.

Lia Hăncianu, specialist în învăţământul în străinătate, a explicat că anxietatea pe care o au mulţi elevi români vine din faptul că mulţi copii sunt puşi între ziduri de către şcoală şi părinţi şi începe să le fie teamă să mai iasă din zona de confort. „Activităţile extra şcolare impuse îi ajută pe copii să iasă din zona de confort şi să scape de frică”, a spus Hăncianu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt