Român înecat în Spania

Român înecat în Spania

Tragedie în comunitatea românească din Madrid. Un tânăr român, de numai 19 ani, s-a înecat într-unul din barajele de acumulare aflate în zona capitalei Spaniei. Două zile l-au căutat echipele speciale trimise. Într-un final, vestea tragică a fost confirmată.

De ceva ani, românii pasionaţi de pescuit merg în weekend la El Gordo. Lacul de acumulare Valdecanas e bogat în peşte, iar zona, cu peisaj specutaculos, e aproape de Madrid, aşa că nu au nevoie de cazare.

Tânărul dispărut a vrut să profite de ultimele zile cu vreme frumoasă. Seara, a plecat să se scalde în apa lacului. Pescarii români de pe lac au fost cei care au dat alarma: conaţionalul lor intrase în apă, dar nimeni nu l-a mai văzut ieşind.

Apa lacului este tulbure în această perioadă. Iar căutările de a doua zi au fost şi ele îngreunate. După multe ore, scafandrii au scos trupul fără viaţă al românului de doar 19 ani.

Medicii legişti încearcă să stabilească exact cauza morţii. Însă salvatorii spun că în zona unde înota sunt deseori vârtejuri puternice. Consulatul Român din Sevilla a luat legătura cu autorităţile locale pentru a face toate demersurile necesare în situaţii de acest gen.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt